FAQ / OSS

Gasshuku

“Gasshuku” 合宿 er en udvidet træningssamling (træningslejr), der typisk strækker sig over længere tid.

Honbu Dojo

… er betegnelsen på organisationens hovedsæde. Det er også her den ledende chefinstruktør holder til.

Keiko vs Renshu

“Keiko” 稽古 er træning, der omfatter både krop og sind, begrebet anvendes typisk indenfor Budo.

“Renshu” 練習 betyder fysisk træning, begrebet anvendes også indenfor andre aktiviteter end Budo.

Kojiki

Kojiki (Koujiki) betyder så meget som “Optegnelser af gamle begivenheder”.

Okinawa Shotō

Selve Okinawa-præfekturen er opdelt i tre større øgrupper. Først er der Okinawa-øerne, også kendt som Okinawa Shoto, Miyako-øerne, “Miyako Retto” og Yaeyama-øerne “Yaeyama Retto” omkring Ishigaki-øen. Læs mere om Okinawa her (en) eller her (en).

Ryūkyū Shotō

Ryukyuøerne (Ryūkyū-shotō) eller Nanseiøerne (Nansei-shotō), er en kæde af japanske øer, der strækker sig i en bue, sydvest fra Kyushu, den sydligste af de store japanske øer til Taiwan. Ryukyuøerne omfatter Osumi, Tokara, Amami, Okinawa og Sakishima (Miyako og Yaeyama)-øerne, med Yonaguni værende den sydligste. Den største af øerne er Okinawa. Læs mere om Ryukyuøerne her (da) eller her (en).

Shoto

Funakoshi Sensei signerede sine digte med ordet “Shoto”, som betyder “fyrretrækronens susen”. Ordet “Shoto” består af to ord, “Sho” som betyder fyrretræ, og “to” som betyder susen.

Shotokai

I 1930 etablerede Gichin Funakoshi organisationen ”Dai-Nihon Karate-do Kenkyukai”, med formålet om at fremme kommunikationen samt informationsudvekslingen mellem studerende af Karate-do. I 1936 ændres navnet fra ”Dai-Nihon Karate-do Kenkyukai” til ”Dai-Nippon Karate-do Shotokai”.

  • Shotokai er den organisation der stod for bygningen af den første dojo, “Shotokan”.
    Ordet “kai” betyder “organisation” eller “gruppe”. Ordet “Shotokai” betyder således Shoto’s Organisation.
  • Selvom Shotokai er navnet på Funakoshis egen organisation, så beskriver Shotokai også en moderne stilart indenfor Karate der primært blev defineret af Shigeru Egami.

Shotokan

  • Shotokan er navnet på den første dojo der blev bygget i 1939 i Tokyo. Ordet “kan” betyder “hus”. Shotokan betyder således Shoto’s Hus.
  • Selvom Shotokan er navnet på Funakoshis første Dojo, så beskriver Shotokan også en moderne stilart indenfor Karate der primært blev defineret af Masatoshi Nakayama.

Shoto Ryu (Shorin Ryu, Shorei Ryu)

Okinawan Shoto Ryu er Karate før moderniseringen af teknikkerne på det Japanske fastland. En væsentlig faktor i Okinawan Shoto Ryu er, at Kumite skal være Kata baseret, forstået på den måde, at Kata danner grundlag for Kumite. Okinawan Shoto Ryu indeholder foruden Kata også afstandskamp (slag, stød og spark), Kakie, nærkamp, grappling og til dels gulvkamp.